Nattvandring till Paddtjärn

Inom  föreningen har vi under många år vartannat år gjort en kvällsvandring genom Kilsbergen till västernärkingarnas brasa vid Holmsjön. Vartannat år har de vandrat till vår brasa i Kolardalen vid Svinsjöstugan.
Det har varit, om än inte farofyllda vandringar, så i alla fall lite mer avancerade vandringar i mörkret på mer eller mindre upptrampade stigar.

I år valde vi, med tanke på barnfamiljer och andra som inte är så ”terrängående”, att göra en kortare mörkerpromenad på vägarna fram till Paddtjärn, som ligger ca 3 km nordnordost om Linnebäck.

Vi var 11 ”vandringsbenägna”, varav 3 barn, som for från Sjöviksplan ut mot Paddtjärn denna härliga höstkväll och med de 4 som skötte förberedelserna vid Paddtjärn blev vi 15 till slut

Alldeles innan vi skulle parkera bilarna fick vi i billjuset se ett stort vildsvin som stod och åt vid vägkanten!
Vi möttes av Ingrid Bergström som ledsagade oss på vår vandring mot Paddtjärn.
Under vandringen hördes vargyl (från bandspelare) och när vi kom fram till brasan möttes vi av hunden Bellmans glada skall.

Det var en fantastiskt fin kväll. Helt vindstilla och ett par minusgrader. Brasan var snart lämplig för korvgrillning och familjen Åkerlund bakade ”tröjbröd” med gott resultat. Tröjbröd kallas det för att degen fått jäsa i kroppsvärmen under tröjan på vandringen till brasan.

Christer Larsson hade satt samman en lärorik frågesport om rovdjur som vi löste tillsammans och han visade oss också Jupiter i sitt Gallilei-teleskop
Vi kunde alla njuta och förundras av den otroliga stjärnhimlen och med Christers och Lars-Erik Muhrs hjälp fick vi lära oss en hel del om olika stjärnbilder och planeter.
Ett stort tack till alla som var med vid Paddtjärn! Ni bidrog alla till denna lyckade kväll!

Christer Persson