Följa våren vid Sandviksbadet

Fåglar på iskanten och kitesurfare i bakgrunden 2013-04-17. Foto: Christer Persson

Fåglar på iskanten och kitesurfare i bakgrunden 2013-04-17. Foto: Christer Persson

Vi var nio  vid samlingen och elva totalt denna blåsiga och kylslagna kväll. Christer Persson var vår guide och första vårtecknet var några kitesurfare (surfbräda+skärm) som intensivt utförde sin sport på vattnet. Här följer en uppräkning av fåglar mm som vi såg/hörde:
Sädesärlor, gräsänder, talgoxe, näbbmus (ej levande), domherre, bofink, måsar o kråkor ute på den blågrå isen, rödvingetrast, smålom (flög över oss), småskrak, nötväcka, skrattmås, trut, kajor, blåmes, fiskgjuse (spanade efter fisk men stördes hela tiden av måsar), björktrast, rest av en kotte som en mus ätit på, grönfink, rödhake, 14 sångsvanar i luften, ett knippar och en bäver.
Våren är på gång. Tack Christer!

Lena Gren

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.