Geologisk utflykt

Under ledning av Harald Riddersand gav sig en liten men intresserad skara ut i Karlskogas geologiska natur och stiftade bekantskap med Visingsösandsten vid möckelns strand, urkalksten i Sibberboda, metamorfa bergarter innehållandes granater vid E18 samt det normalt låsta stenbrottet (bergtäkten) vid Våtsjötorp.

Tänk så mycket intressant det kan finnas bara runt husknuten om man öppnar ögonen lite, vi känner alla att vi har (ytterligare) ett stort hål i våra kunskapsbibliotek som behöver fyllas. Dags att läsa på lite!

En mycket intressant dag i sällskap med likasinnade under ledning av kunnig exkursionsledare. 

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.