Spaning längs öppna vatten

På morgonen samlades sju förväntansfulla spanare i lokalen på Timmermansvägen för att förbereda dagen. Tips utbyttes, kartor studerades, fotspår i böcker memorerades. De församlade delade upp sig i tre patruller, två lite mindre och en lite större och åkte iväg åt olika håll.

Under dagen besöktes ett antal lokaler i ihållande snöfall och stundtals isande vindar. Bland annat besöktes Svartälven vid Forsnästorp, Älgsimmen, Sågholmen, Lonnhyttan, Lunedet, Åsjöhyttan och Kexsundet.

Observationerna av levande varelser blev inte så talrika som vi hade hoppats och vare sig strömstare eller utter kunde siktas i kikarna, men både älg och räv visade sig, därtill kan läggas matrester från strömstarens måltid, samt spår av bäver och med stor sannolikhet även utterspår.

Efter några timmar i snålblåst och blötsnö återvände vi till föreningslokalen och jämförde våra fynd, samt inmundigade ett par välförtjänta smörgåsar med tillhörande kaffe.

Trots att vare sig väder eller de öppna vattnens innevånare visade sig från sin bästa sida så blev det en mycket bra dag ändå tror jag alla inblandade tyckte. Åtminstone tyckte jag det! Ett stort tack till Christer som hade anordnat dagens utflykt.

Tomas Marklund

Spaning vid öppna vatten - Lunedet

Spaning vid öppna vatten – Lunedet

Spaning vid öppna vatten - Lonnhyttan

Spaning vid öppna vatten – Lonnhyttan

Spaning vid öppna vatten - Åsjöhyttan

Spaning vid öppna vatten – Åsjöhyttan

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.