Naturnatta – Stilla vandring vid Gässlingehällar

Gässlinge hällar

2015-års Naturnatta blev vindstilla och ljummen. 14 personer och två pigga små hundar gick en stilla vandring på Gässlingehällar strax söder om Örgiven. Gässlingehällar är ett lite stycke gammelskog som klarat sig från avverkning och innehåller träd i varierande ålder och många fina gamla torrakor av tall.

Göken gol i öster och i väster sjöng dubbeltrasten vemodigt. Kvällen var hur fin som helst.

Annika Odby och Hans Jansson

På berget ovanför sjön Norra Gräsgässlingen njöt vi av fika under det att solen dalade bakom trädtopparna. Även myggen fick sig en fika. Inte en krusning syntes på Gässlingens yta. Istället speglade sig skogen.

N Gräsgässlingen

Fem tappra själar utsträckte vandringen till den medeltida slagghögen vid Grytabäcken och tog sig sedan över bäcken på den stock som utgjorde bro. En viss plums-varning förelåg, men vi kom torrskodda över. Morkullorna patrullerade sina revir i juninatten. Vandringen hade inte kunnat blir bättre.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.