Slåtter på Södra Tolsboda

Årets slåtter gick av stapeln i lördags. Efter en vecka med regn varje dag gynnades vi av utmärkt väder:
soligt men inte för varmt. 17 grader, idealiskt att jobba i. Alla 78 orkidéerna var utmärkta med pinnar, liksom farliga stenar och en förrädisk cementklump. Runt dem använde vi handverktyg, för de stora ytorna slåtterbalkar. Genom sin konstruktion utsätts de för stora påfrestningar, i år gick bägge sönder, men som tur var höll den sista tills vi just var färdiga. Nytt för i år hade vi ett elstängsel att ta hänsyn till men också en nyinköpt röjsåg, idealisk att slå under stängslet med.

I år stod Christer och Radmila för maten. De kokade en delikat soppa över öppen eld. När vi njöt av den berättade vi för varann om vad vi upplevt under året, som falkar som jagar svalor hemmavid och märkliga växter vi sett. God stämning och arbetsgemenskap på ett sätt som knappt finns längre.

Ett stort tack till alla som ställde upp!

/Torsten Rönn

Slåtter vid Södra Tolsboda 2015

Slåtter vid Södra Tolsboda 2015

Slåtter vid Södra Tolsboda 2015

Slåtter vid Södra Tolsboda 2015

Slåtter vid Södra Tolsboda 2015

Slåtter vid Södra Tolsboda 2015

Slåtter vid Södra Tolsboda 2015

Slåtter vid Södra Tolsboda 2015

Slåtter vid Södra Tolsboda 2015

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.