Ugglekväll

Deltagare vid först stoppet på turen inne på Villingsberg

Bild. Deltagare vid först stoppet på turen inne på Villingsberg

Fredagen den 11 mars visade sig vädret från det bästa sidan för ugglespaning – absolut vindstilla och klart. Vi begav oss under Anders Jonssons ledning in på Villingsbergs skjutfält för att pröva lyckan. 18 personer valde att tillbringa en fredagskväll på detta trevliga sätt. Vi gjorde fyra stopp på skjutfältet och kammade noll på de första tre vad gäller ugglor. Men kvällen var fin och vi fick se en fantastisk stjärnhimmel. Vid Berga fick vi äntligen höra ugglor, och inte vilka ugglor som helst – slaguggla. En del av deltagarna hörd även lappuggla och pärluggla. Störst intryck gjorde dock det slagugglepar som konverserade flitigt och nära där vi stod. Kvällen avslutades i förnöjd samvaro i Svinsjöstugan som Torsten Rönn hade hållit varm åt oss. Tack Torsten!

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.