Holkbygge på höstlovet!

Många fåglar bygger bo i hål. En del hackar ut sina bon i träd med murken ved medan andra flyttar in i hål som andra redan gjort. Men det är ofta ont om gamla träd och bra bohål. Därför är det bra att hjälpa fåglarna lite extra med bostäder genom att snickra och sätta upp holkar! För att hjälpa småfåglarna med bostadsbristen ordnade Natursnokarna en holkbyggardag på höstlovet. Ett 15-tal snickarsugna barn kom till föreningslokalen och fick bygga sin egen holk. Dessutom kunde man gå en liten tipspromenad med frågor om fåglar och även ta en paus med saft och pepparkakor.

– Jättekul tyckte Louise och Thea, som tillsammans byggde en holk som dom sedan dekorerade med fina färger.

Några av alla barn som byggde holkar!

Några av alla barn som byggde holkar!

unnamed    unnamed-3

unnamed-2    unnamed-1

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.