Rapport från följa våren 5 april

Regnigt, skurar, blåsigt. Sjöviksplan tom! Alva o jag far ändå uppåt Gelleråsen. Där möter Bengt Frisk upp och väl framme vid Lunedskorset ytterligare 4. Sju skådare får mycket att se på, och solen börjar färga himlen så vacker.

Vi räknar in 30-talet grågäss, ännu fler kanadagäss, 3 rådjur. I själva sjötjärret syns 50-talet krickor, 30-talet gräsänder, 2 skogsduvor flyktar över, Blir bara 6 sångsvan att notera. Alarm falk, snabbflygare mörk, gör fångstförsök mot änderna. Måste alltså vara en pilgrimsfalk. Sista trevligheten blir en flöjtning från en skogssnäppa som vi kan se riktigt fint. Gropsvala även kallad. Oj då, glömde starna, vi ser några få.

Hela gänget förflyttar sig vid 20-tiden mot Källmodammen. Där vi inte ser mycket till fågel, men däremot en helt fantastisk solnedgång. Bestämmer mig för att vi väl ändå måste hitta någon art. Tuben finner småningom en flock på 30-talet vipor på långt håll. 5 kråkor men annars väldigt tomt.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.