Följa våren vid Sandviksbadet

 

Det blev en fin kväll med lugnt väder när 15 personer följde vårens framfart vid Sandviksbadet. Isen på Möckeln hade inte riktigt försvunnit, vilket utnyttjades som rastplats av 3 havstrutar, 30 gråtrutar och ca 100 skrattmåsar. Även 4 storspovar utnyttjade iskanten som rastplats.

På vattnet kunde vi beskåda en del sjöfåglar, bl a sångsvanar, små och storskrake, kanadagås och storlom. En udda företeelse utgjorde en flock på 19 sädesärlor som rastade på ett träd som flutit ned längs Svartälven och strandat på en av sandrevlarna vid badet.

Kvällen avslutades med en promenad längs Svartälven, där taltrast, koltrast, gärdsmyg och rödhake höll konsert. De sedvanliga bävrarna noterades på älven, och vi vandrade nöjda med kvällen tillbaka till parkeringen vid sandviksbadet.

Fågelobsarna denna kväll blev: 38 sångsvanar, ca 100 skrattmåsar, några fiskmåsar, 30 gråtrutar, 3 havstrutar, 1 kanadagås, 2 storlommar, 1 storskrake, 5 småskrakar, 2 gräsänder, 2 knipor, 4 storspovar,2 strandskator, 19 sädesärlor, 2 kråkor, 1 rödvingetrast, 1 taltrast, ett antal koltrastar och rödhakar, 1 gärdsmyg, talgoxar, 1 större hackspett, samt 2 bävrar.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.