Följa våren – Fisksjön

 

 

Vårt tema ”Följa Våren” slutade med en fin och varm kväll vid Fisksjön. 9 personer samlades för att titta på vad den restaurerade sjön hade att erbjuda i fågel- och faktiskt även blomväg. Kvällen till ära blommade sjön av tusentals vattenklöverplantor! Värmen, ca 25 grader, gjorde att fågellivet till att börja med var väldigt lugnt. Inte ens skrattmåsarna orkade skräna utan låg mest och vilade på sin ö. Under kvällen fick vi dock se fyra trevliga fågelarter som kommit tillbaka till sjön efter restaureringen, nämligen Skedand, årta, stjärtand och sothöna. Två enkelbeckasiner spelade tämligen ivrigt över oss, och jag tror att alla deltagare var nöjda med kvällen när de så småningom troppade av. Några av oss som dröjde kvar fick även nöjet av att beskåda en buskskvätta.

 

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.