Cykeltur i skyddad natur

Efter den kanske för varma sommar som varit så fick vi precis lagom temperatur och soligt väder för vår cykeltur på Boforsskjutfält. Vi blev 9 personer som trampade oss fram längs med smalspåret, skjutfältets ”pulsåder”, upp till Rösimmen och tillbaka. Skjutfältets natur är ett stycke ”Norrland” placerad i Svealand. Vidsträckta myrar och barrskog. Några av höjdpunkterna längs med cykelturen är utsikterna över Älgsimmen och Rösimmen, området vid Snöbergshyttan och givetvis att cykla längs med Imälven. Vid Älgsimmen fick vi tack vare det låga vattenståndet och Owe Nilssons kunskaper se rariteten Strandlummer. I övrigt bjöd turen på kantarellplockning, Slåtterbommor och fågelskådning (vi skrämde upp minst 5 orrtuppar vid en av myrarna).

Deltagare på cykelturen beskådar strandlummer vid Älgsimmen

Strandlummer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.