Grisbök i Tolsboda

Vildsvinsskador

Vildsvinsskador

Hej, som ni kan se på bilden har ett vildsvin varit ute på ängen igen. Orsaken var att jag inte kommit åt att byta batteri pga resa och skjutningar. Jag tror att det var ca 4 veckor mellan bytena och då var batteriet urladdat. Som tur var var skadan liten. Jag har nu lagt tillbaks grästorvorna i görligaste mån. Slutsatsen blir att hösten innebär störst risk för vildsvinsskador, att stängslet är effektivt när det är strömsatt samt att batteriet bör bytas ofta, åtminstone på hösten. Med ofta menas då att en vecka räcker batteriet men inte fyra veckor. Under sommaren var batteriet urladdat flera gånger pga gräs som kortslöt trådarna men utan vildsvinsskador. Fast då var ju gräset långt innanför stängslet och ängen tydligen inte så attraktiv för vildsvin. Men sen vi slagit gräset är tydligen området mer attraktivt för vildsvin och risken tydligen avsevärt större. Nu sitter ett nyladdat batteri där iallafall.

/Torsten

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.